Nieuws vanuit het schepencollege

Kerststallen in Itegem
Het Kerststalcomité van Itegem plaatst weer een kerststal op het Sint-Guibertusplein in Itegem van 30 november 2013 tot en met 7 januari 2014. De gemeentelijke technische dienst zal zorgen voor ondersteuning door het plaatsen van 8 kerstbomen achter de kerststal en van 14 meter nadarafsluiting.

In de Rozenstaat en Leliestraat in Itegem zullen net zoals de vorige jaren mini-kerststallen opgesteld worden. De gemeentelijke technische dienst zal hier zorgen voor 6 kerstbomen met een hoogte van meer dan 3 meter. De aanvrager krijgt toelating voor het gebruik van de gemeentelijke stopcontacten voor het verlichten van de kerstbomen, maar moet wel vooraf laten weten welke kerstverlichting op welk stopcontact geplaatst zal worden en moet uiterlijk 28 november 2013 een keuringsattest kunnen voorleggen aan de technische dienst waarop het vermogen van de verlichting vermeld staat. Dit voor de veiligheid en om een correcte afrekening te krijgen van het verbruik.

Nieuwjaarsdrink 2014
De afgelopen jaren organiseerde het gemeentebestuur steeds een nieuwjaarsdrink voor de bevolking op het Cultuurplein op de eerste zondag van januari. Volgend jaar zal de nieuwjaarsdrink plaatsvinden op zondag 5 januari 2014. Het college gaat akkoord met het programmavoorstel van de dienst Cultuurbeleid en het organiserende comité:
-nieuwjaarsdrink op het Cultuurplein van 17 tot 19 uur met gratis drankjes, hapjes verkocht door jeugdverenigingen, en optreden van The Mono’s
-vuurwerk om 19 uur.

De dienst Cultuurbeleid krijgt de opdracht om dit evenement te organiseren, te fungeren als contactpersoon en de nodige praktische afspraken te maken met de andere betrokken gemeentelijke diensten, politie, brandweer, Bergstraatcomité, …

Gunning onderhoudswerken aan cementbetonverhardingen
Het college keurt de onderhoudswerken aan cementbetonverhardingen in dienstjaar 2013 goed. Deze opdracht wordt gegund aan de laagste regelmatige bieder. De kosten bedragen 130.549,17 euro inclusief btw.

Opening openbaar onderzoek straatnamen 
Het college opent een openbaar onderzoek met betrekking tot vier nieuwe straatnamen voor vier privé-verkavelingsprojecten met aanleg van nieuwe gemeentewegen:
-in Heist-op-den-Berg: voor een zijstraat van de Tapelaarstraat wordt voorgesteld ‘Molenbos’, verwijzend naar het lokaal toponiem (Meulenboske) en de Liekensmolen nabij de Oude Godstraat en Lostraat;
-in Booischot: voor een zijstraat van de Kleine Steenweg wordt voorgesteld ‘Liniekant’, als toponymische verwijzing naar een Spaanse Linie in het zuiden van Booischot (16e eeuw, begin 17e eeuw);
-in Pijpelheide: voor een zijstraat van de Moerstraat wordt voorgesteld ‘Heideheem’, als verwijzing naar de vroegere heide op deze landelijke plaats van Pijpelheide;
-in Itegem: voor een zijstraat van de Schoolstraat wordt voorgesteld Denis Verschuerenstraat, als verwijzing naar de vroegere Itegemse wielerkampioen Denis Verschueren. Deze straatnaam wordt toegekend als gevolg van het gemeenteraadsbesluit van 22 maart 2011.

Het openbaar onderzoek start op vrijdag 15 november 2013 en eindigt op maandag 16 december 2013. Als er geen bezwaren ingediend worden tijdens de periode van het openbaar onderzoek, dan zijn deze straatbenamingen definitief. In het andere geval moet de gemeenteraad zich opnieuw uitspreken over deze zaak van nieuwe straatnamen.

Verkeersmaatregelen kruispunt Lange Rechtestraat - Streepweg Hallaar
De Ambtelijke Werkgroep Mobiliteit en de verkeersafdeling van de politie stelden een aantal verkeersveilige maatregelen voor voor het kruispunt Lange Rechtestraat - Streepweg in Hallaar. Recent viel hier een dodelijk verkeersongeval te betreuren. 

Het college beslist om aan het kruispunt Streepweg - Lange Rechtestraat de fietsverbinding te accentueren door middel van een gemarkeerde fietsoversteek in rode thermoplast. Voor de fietser die vanuit beide richtingen de oversteek maakt, worden 'zig-zag' hekken geplaatst aan de aansluiting met de rijbaan van de Lange Rechtestraat.

Daarnaast wordt de voorrangsregeling aan hogergenoemd kruispunt aangepast en aangeduid met de nodige verkeersborden. De bestuurders die rijden op de Lange Rechtestraat hebben voortaan voorrang aan dit kruispunt ten opzichte van de bestuurders die rijden op de Streepweg.

Nieuws vanuit de gemeente

No Credit, Game Over!
In het kader van het Vlaams kinderarmoedeplan organiseert de jeugddienst van Heist–op–den–Berg een ‘stadsspel’ om jongeren van de 3e en 4e graad op een interactieve manier te laten ondervinden hoe zij in de schulden kunnen terechtkomen en - nog belangrijker - hoe ze eruit kunnen geraken. Meer weten?

Multiculturele proeverij
In de Heistse Kringwinkel organiseren werknemers van diverse afkomst, i.s.m. de gemeentelijke integratie- en diversiteitsdienst, een multiculturele proeverij op woensdag 20 november tussen 13.30 en 16.30 uur. Meer weten?

Rode Kruis Heist-op-den-Berg in de bres voor Filipijnen
Om de hulpverlening in de Filipijnen te ondersteunen verkoopt Rode Kruis-Heist-op-den-Berg kerstrozen tijdens het weekend en op de maandagmarkt. Je vindt de verkoopstand in de Bergstraat ter hoogte van het evenementenplein. Meer weten?